19 Şubat 2021 Cuma

Pamuk Gibi Haşhaş Ezmeli Ve Peynirli Açma Tarifi

 

Pamuk Gibi Haşhaş Ezmeli Ve Peynirli Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt (400 ml.)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı (100 ml.)
  • 4 su bardağı un (su bardağı ölçüsü: 200 ml.)

İç harcı için;

  • 250 gram haşhaş ezmesi (4-5 yemek kaşığı),
  • 250 gram beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Pamuk Gibi Haşhaş Ezmeli Ve Peynirli Açma Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için; ılık süt, maya ve toz şekeri derin bir kap içerisinde güzelce karıştırın.
  • Üzerini streç film ile kapatıp, mayanın erimesi için 5 – 10 dakika bekletin.
  • Süre sonunda, karışımın üzerine ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Son olarak, üzerine ölçülü olarak, azar azar un ekleyip güzelce yoğurun. Ele yapışan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Elde ettiğiniz hamurun üzerini temiz bir bezle örtün ve mayalanması için 1 saat bekletin.
  • İç harcı için; haşhaş ezmesi ile ayçiçek yağını bir kap içerisinde güzelce karıştırarak hazır edin.
  • Beyaz peyniri ufalayın,Süre sonunda, mayalanan hamurun havasını alın ve bıçak yardımıyla 5 eşit parçaya bölüp, hamur bezeleri hazırlayın.
  • Hamur bezelerinden birini alın ve düz bir zemin üzerinde, önce elinizle hafifçe bastıratak açın. Uzun dikdörtgen veya yuvarlak şekilde açıp inceltin.
  • İncelttiğiniz hamurun üzerine, sulandırdığınız haşhaş ezmesinden 2-3 yemek kaşığı döküp, her yerine eşit şekilde yayın ve hamuru rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi peynirli iç harcı ile de yapın.
  • Elde ettiğiniz ruloyu, 2 parmak ara ile kesip, kestiğiniz hamurları, fırın tepsisine, birbirine değmeyecek şekilde dizin.
  • Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde yapıp bitirin ve hazırladığınız ruloların üzerine hafif bastırın, tepside mayalanması için 15 dakika bekletin.
  • Tepside mayalanan çöreklerin üzerine, fırça yardımı ile çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerileri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından aldığınız açmaları, ılındıktan sonra servis edin. Tarifteki ölçüler ile 37 adet (2 tepsi) açma elde ettim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder