Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet portakal rendesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet portakalın suyu bir su bardağına dökülür eğer dolmazsa üzeri süt ile tamamlanır.
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat ( Portakal suyunun içerisine eklenir)
- 2.5 su bardağı un (Kontrollü elenir)
Sos için
- 2 portakalın suyu
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- Portakal kabuğu rendesi
Portakallı Islak Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kek kalıbı tereyağ ile güzelce yağlanır.
- Daha sonra toz şeker ile portakal rendesi kabuğu ile yavaş yavaş çırpılır.
- Yumurtaları ilave edip önce düşük sonra yüksek ayarda iyice çırpılır.
- Daha sonra sıvılar alınır düşük ayarda tekrar çırpılır.
- Daha sonra un ve kabartmatozu eklenir ve spatula ile alttan üste yavaşça karıştırılır.
- 170 derece alt üst ayarda pişirilir.
- Kek pişerken sos için tüm malzemeler tencereye alınır ve şeker eriyene kadar karışıtırılır.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığa geçince servis tabağına alınır ve üzerine soğuk sos dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder