16 Şubat 2021 Salı

Portakallı Islak Kek Tarifi

 

Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet portakal rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet portakalın suyu bir su bardağına dökülür eğer dolmazsa üzeri süt ile tamamlanır.
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat ( Portakal suyunun içerisine eklenir)
  • 2.5 su bardağı un (Kontrollü elenir)

Sos için

  • 2 portakalın suyu
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Portakal kabuğu rendesi

    Portakallı Islak Kek Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak kek kalıbı tereyağ ile güzelce yağlanır.
  • Daha sonra  toz şeker ile portakal rendesi kabuğu ile yavaş yavaş çırpılır.
  • Yumurtaları ilave edip önce düşük sonra yüksek ayarda iyice çırpılır.
  • Daha sonra sıvılar alınır düşük ayarda tekrar çırpılır.
  • Daha sonra un ve kabartmatozu eklenir ve spatula ile  alttan üste yavaşça karıştırılır.
  • 170 derece alt üst ayarda pişirilir.
  • Kek pişerken sos için tüm malzemeler tencereye alınır ve şeker eriyene kadar karışıtırılır.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığa geçince servis tabağına alınır ve üzerine soğuk sos dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder