11 Şubat 2021 Perşembe

Raffaello Pastası Tarifi

 

 Raffaello Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için :

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un (180 ml)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Coco kısmı için :

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 poşet krem şanti
  • 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri
  • 60 gram benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik kavrulmuş badem

Üzerine :

  • Hindistan cevizi topları (raffaello)

     Raffaello Pastası Tarifi Yapılışı

  • Pandispanya’nın yapılışı : yumurta ve şeker rengi dönene kadar 8-10 dakika arası mikser yardımıyla çırpılır.
  • Un ,nişasta ,kabartma tozu, vanilya elekten geçirerek spatula yardımı ile karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş kalıba hamur dökülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir.
  • Coco kısmı için : bir su bardağı soğuk süt 1 poşet krem şanti ile 5 dakika çırpılır.
  • 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri eklenip tekrar çırpılır.
  • Birazını üzerini süslemek için ayıralım.
  • Çikolatayı iki üç defada eklenip çırpılır.
  • Hindistan cevizi ve kavrulmuş badem eklenip karıştırılır.
  • Pandispanya solgunluktan sonra ikiye kesilir.
  • Pandispanya sütle ıslatılır coco harcı eklenir.
  • Birazını üzerine sürmek için ayıralım.
  • Pandispanya ile kapatıp tekrar sütle ıslatalım coco harcından sürelim üzerini ayırmış olduğumuz krem şanti ve hindistan cevizi topları ile süsleyelim.
  • Arzu ederseniz beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakılıp servis edilir afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder