Raffaello Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için :
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un (180 ml)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
Coco kısmı için :
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet krem şanti
- 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri
- 60 gram benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağından iki parmak eksik kavrulmuş badem
Üzerine :
- Hindistan cevizi topları (raffaello)
Raffaello Pastası Tarifi Yapılışı
- Pandispanya’nın yapılışı : yumurta ve şeker rengi dönene kadar 8-10 dakika arası mikser yardımıyla çırpılır.
- Un ,nişasta ,kabartma tozu, vanilya elekten geçirerek spatula yardımı ile karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş kalıba hamur dökülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir.
- Coco kısmı için : bir su bardağı soğuk süt 1 poşet krem şanti ile 5 dakika çırpılır.
- 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri eklenip tekrar çırpılır.
- Birazını üzerini süslemek için ayıralım.
- Çikolatayı iki üç defada eklenip çırpılır.
- Hindistan cevizi ve kavrulmuş badem eklenip karıştırılır.
- Pandispanya solgunluktan sonra ikiye kesilir.
- Pandispanya sütle ıslatılır coco harcı eklenir.
- Birazını üzerine sürmek için ayıralım.
- Pandispanya ile kapatıp tekrar sütle ıslatalım coco harcından sürelim üzerini ayırmış olduğumuz krem şanti ve hindistan cevizi topları ile süsleyelim.
- Arzu ederseniz beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakılıp servis edilir afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder