17 Şubat 2021 Çarşamba

Sandviç Ekmeği Tarifi

 

Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurtanın beyazı (Sarısı üzeri için)
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Ayırdığımız yumurtaların sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

    Sandviç Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım.
  • Süt ve su mutlaka ılık olmalı. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru toparlarken un yerine sıvı yağ ile toparlayalım.
  • Hamuru 10 dakika yoğuralım. Yaklaşık 40 dakika dinlendirelim.
  • Kabaran hamuru tezgaha alıp bezelere ayıralım. Bezeyi elimizle hafif açıp sıvı yağ sürdükten sonra rulo şekline getirelim.
  • Kenarlarını sıkıca bastıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip tepside 15 dakika üzerine bez kapatarak dinlendirelim.
  • Dinlenen hamura yumurtanın sarısı ve sütü karıştırıp fırça yardımıyla bolca sürelim.
  • 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder