5 Şubat 2021 Cuma

Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi

 

Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan (benim ki biraz büyüktü)
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 8 adet çeri domates

Köfte için;

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 1 çay kaçığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanın köfteyle buluşması ve ortaya çıkan enfes bir lezzet sebzeli kürdan kebabı.
  • Derin bir kaseye kıyma konulur. Soğan ve sarımsak rendelenir ve diğer malzemeler eklenerek köfte yoğrulur ve yarım saat buzdolabında bekletilir.
  • Patlıcan, kabak ve patates ince dilimlenir ve patlıcanlar tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
  • Patlıcanlar sudan süzdürülür.
  • Patates, kabak ve patlıcanlar kızgın çok az kızartılır sıvı yağda kızartılır.
  • Dinlenen köftemizi alalım küçük parçalar kopararak köfte şekli verelim ve çok az sıvı yağda kızartalım fazla kızartmayalım.
  • İlk olarak patlıcan üzerine köfte sonra patates kabak dilimleri dizilir en üste domates konulur ve ortasından bir kürdan batırıp tepsiye dizilir.
  • Sos için malzemeler karıştırılır ve kebabın üzerine dökülür.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir ve önerim sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder