Sıvı Yağlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta(sarısı içine, akı dışına)
- 1 su bardağı nişasta
- 3 tatlı kaşığı sirke
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta akı
- Susam, çörekotu
- Susam, haşhaş
Sıvı Yağlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kabın içerisinde homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Sonra unun bir kısmı ve kabartma tozunu ilave edelim.
- Unun kalan kısmını kontrollü şekilde ilave edelim.
- Normal kurabiye hamurlarından biraz farklı bir dokuda oluyor çok çabuk dağılıyor bu sizi korkutmasın.
- Hamurdan cevizden küçük parçalar alıp yuvarlayalım.
- Önce yumurta akına sonra susama, haşhaşa, çörekotu susam karışımına isteğinize göre bulayabilirsiniz.
- 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeleri yaklaşık 20 dk tepside soğutalım. (çünkü sıcak olduğu için çok çabuk dağılıyor)
Soğuyan kurabiyeler servise hazır. Afiyet olsun😊☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder