14 Şubat 2021 Pazar

Tavada Parmesanlı Tavuk Tarifi

 Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 2 su bardağı kadar galeta unu
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Sosu için

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Biraz doğranmış taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Tavuk göğüslerini inceltmek için bir streç film arasına koyalım ve merdane yardımı ile inceltelim.

Merdaneyi etlere vurdukça inceldiğini göreceksiniz. Yaklaşık 5 mm olana kadar bu işlemi devam ettirelim.

Sosu hazırlamak için bir kabın içine yumurtayı alalım ve üzerine su koyup haşlamaya alalım. Burada önemli olan su kaynadıktan bir dakika sonra yumurtayı ocaktan almak. Yumurtayı ocaktan aldıktan sonra soğuk suya tutalım ve kabuğunu soyup robota alalım.

Yumurtanın üzerine yağ dışında diğer malzemeleri de ekleyip püre haline gelene ve koyu bir sos olana kadar robotta çekelim. Daha sonra azar azar zeytinyağı ekleyerek sosun kıvamını inceltelim.

Etimizi hazırlamak için yumurtaları geniş bir kaba kıralım ve çırpalım. Başka bir kabın içinde galeta ununu ve parmesan peynirini karıştıralım.

Daha önceden hazırladığımız tavukları önce yumurtaya daha sonra parmesan peynirli galeta ununa bulayalım ve önceden ısıtmış olduğumuz sıvı yağda her iki yüzünü kızartalım. Servis tabağına aldığımız tavukların üzerine hazırlamış olduğumuz sosu dökelim ve sıcak olarak servis yapalım.

Yemeğimiz hazır, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder