14 Şubat 2021 Pazar

Turp Mezesi Tarifi

 Malzemeler

2 adet orta boy turp

5-6 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Tercihe göre nane, maydanoz

Hazırlanışı

Mezemizi yapmak için öncelikle turpları bol su ile iyice yıkayalım. Yıkadığımız turpların kabuklarını soyalım.

Kabuklarını soyduğumuz turpları rendeleyelim. Rendelenmiş turpları avucumuzda sıkalım ve fazla suyunu alalım. Suyunu sıkmak turpun acı tadını alacaktır. Eğer bu tattan rahatsız olmuyorsanız suyunu sıkmanıza gerek yok.

Hazırladığımız turpu uygun büyüklükte bir salata kasesine alalım. Üzerine yoğurt, mayonez ve tuzu ilave edelim. Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım. Üzerine bir kaşık kadar zeytinyağı gezdirelim. Nane veya maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder