15 Şubat 2021 Pazartesi

Yağlı Kağıtta Hamsi Tarifi

 Malzemeler

  • 1 kilo temizlenmiş Karadeniz hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber (arzuya göre)
  • Yağlı kağıt

Hazırlanışı

Daha önceden temizleyip suyunu süzdüğümüz hamsiyi tuz ve biber ile karıştırıp biraz bekletelim.

Hamsiler tuzunu alınca tezgaha mısır unu koyalım ve hamsileri birer birer unlayalım.

Kesilmiş yağlı kağıdın bir tanesini (marketlerde artık kesilmiş yağlı kağıt satılıyor, kolayca bulabilirsiniz) tezgahın üzerine serelim. Ortasına iki kaşık yağ dökelim ve yağı tava büyüklüğünde yayalım.

Unladığımız balıkları yağladığımız kısma yuvarlak olacak şekilde kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizelim. Tüm balıklar bitince ikinci yağlı kağıdı balıkların üzerine kapatalım.

Yağlı kağıtların kenarlarını kıvırarak kapatalım. Tavamızı ocağa alalım, biraz ısınınca yağlı kağıdı tavaya koyalım. Orta ateşte çevirerek her yerinin kızarmasını sağlayalım. Yağlı kağıt hafif kızardığında balıklar kızarmış demektir. Kapak yardımı ile yağlı kağıdın diğer yüzünü çevirelim. Aynı şekilde bu yüzünü de çevirerek eşit şekilde kızartalım. Pişirirken yağlı kağıdın ortasında küçük bir delik açabilirsiniz. Eğer buhar çıkmasını istemiyorsanız açmadan da pişirebilirsiniz. Sorun olmuyor, her iki şekliyle de balıklar mükemmel pişiyor.

Her iki taraf da pişince yağlı kağıdı servis tabağına alalım ve yanında salata ile sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder