28 Şubat 2021 Pazar

Yumuşacık Peynirli Börek Tarifi

 

Yumuşacık Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet yufka

Sosu İçin;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin;

  • Peynir
  • Maydanoz

    Yumuşacık Peynirli Börek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak böreğimizin sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuzu karıştıralım.
  • Fırın tepsimizi sıvı yağ ile yağlayalım ve yufkamızın birini 2 parçaya bölerek yerleştirelim.
  • 2. yufkayı da bir kaç parçaya bölerek üzerine yerleştirelim.
  • Hazırladığımız sostan 2-3 kaşık yufkaların üzerine dökelim ve fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • 3. yufkayı da yine aynı şekilde parçalayarak yerleştirelim ve sosumuzdan sürelim.
  • Öncesinde hazırladığımız peynirli maydanozlu iç harcımızdan bolca serpelim.
  • 4 ve 5. yufkayı da aynı şekilde aralarına sos sürerek yerleştirelim.
  • Kalan iç harcımızı yine her yerine gelecek şekilde serpelim, 6. yufkayı da yine parçalayarak yerleştirelim ve sosumuzdan üzerine sürelim.
  • 7. yufkayı da aynı şekilde yerleştirdikten sonra böreğimizi dilimleyelim.
  • Üzerine kalan sosu dökelim, fırça yardımı ile her yerine gelmesini sağlayalım. Böreğimizin sosunu çekmesi için 15 dakika boyunca bekletelim.
  • Süre sonunda önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  • Fırından aldıktan sonra böreğimizin üzerine yumuşak olması için su serpelim ve üzerini temiz bir bezle örterek dinlendirelim. Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder