2 Şubat 2021 Salı

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Tarifi

 

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı organik badem unu
  • 1,5 su bardağı glütensiz un
  • 1 tatlı kaşığı organik psyllium tozu
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 çay kaşığı Himalaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı avokado yağı
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

  • Susam, biberiye, haşhaş tohumu

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Önce psyllium ile suyu jöle kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Kuru malzemeleri de bir yerde harmanlayıp jöle formundaki harçla karıştırın.
  • Minik yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin. üzerine susam, biberiye, haşhaş tohumu serpin.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Artanları buzlukta muhafaza edip, daha sonra ısıtarak da tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder