Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo brüksel lahanası
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 adet mor havuç
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı
- Brüksel lahanalarının dış kısımlarını soyup kök kısmılarını biraz keselim.
- Bir tencereye alıp bol suda 5 dk kaynatalım.
- Ardından suyunu süzüp döküm tavada biraz közleyelim.
- Kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Ayrı bir tavada zeytinyağı ile kare kare doğradığımız soğanları ve sarımsağı kavuralım.
- İçerisine brüksel lahanalarını ekleyip 2 -3 dk da öyle kavuralım.
- Havucun kabuğunu soyup kare kare kesip suda haşlayalım suyunu süzelim.
- Servis tabağına aldığımız brüksel lahanalarının üzerine havuçları serpelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder