16 Şubat 2021 Salı

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

 

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo brüksel lahanası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 adet mor havuç

    Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı 

  • Brüksel lahanalarının dış kısımlarını soyup kök kısmılarını biraz keselim.
  • Bir tencereye alıp bol suda 5 dk kaynatalım.
  • Ardından suyunu süzüp döküm tavada biraz közleyelim.
  • Kenara alıp soğumaya bırakalım.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağı ile kare kare doğradığımız soğanları ve sarımsağı kavuralım.
  • İçerisine brüksel lahanalarını ekleyip 2 -3 dk da öyle kavuralım.
  • Havucun kabuğunu soyup kare kare kesip suda haşlayalım suyunu süzelim.
  • Servis tabağına aldığımız brüksel lahanalarının üzerine havuçları serpelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder