18 Mart 2021 Perşembe

Akşam Yoğur Sabah Pişir Kaşarlı Pide Tarifi

 

Akşam Yoğur Sabah Pişir Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4, 4, 5 su bardağı un (Kontrollü)

İçi için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağ

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

    Akşam Yoğur Sabah Pişir Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak hamuru hazırlıyoruz.Süt, su, şeker, maya ve tuzu karıştırıp üzerine unu ilave edip yoğuruyoruz.Sert olmamalı.
  • Üzerini güzelce örtük 1 saat dışarıda mayalandırıyoruz.
  • Kabardıktan sonra hamuru hafifçe yoğuruyoruz kabın kenarını zeytinyağ döküp üzerini güzelce streçle kaplıyoruz hava almamalı.
  • Dolaba kaldırıyoruz dolaptada mayalanmaya devam edecek.
  • Sabah hamuru çıkarıyoruz tezgaha alıp birazcık yoğuruyoruz.
  • Bezelere ayırıp un ile tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • İçine kaşar peyniri ve tereyağ parçaları koyup yuvarlıyoruz.
  • Merdane ile bu bezeleri yavaşça açıyoruz.
  • Tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet şeker olsun 😋İsterseniz akşam dolaba koymadan hemen yapabilirsiniz.Bence dolapta beklemesi hamuru daha yumuşak fos fos yapıyor🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder