Akşam Yoğur Sabah Pişir Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4, 4, 5 su bardağı un (Kontrollü)
İçi için
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tereyağ
Üzeri için
- Yumurta sarısı
Akşam Yoğur Sabah Pişir Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı
- İlk olarak hamuru hazırlıyoruz.Süt, su, şeker, maya ve tuzu karıştırıp üzerine unu ilave edip yoğuruyoruz.Sert olmamalı.
- Üzerini güzelce örtük 1 saat dışarıda mayalandırıyoruz.
- Kabardıktan sonra hamuru hafifçe yoğuruyoruz kabın kenarını zeytinyağ döküp üzerini güzelce streçle kaplıyoruz hava almamalı.
- Dolaba kaldırıyoruz dolaptada mayalanmaya devam edecek.
- Sabah hamuru çıkarıyoruz tezgaha alıp birazcık yoğuruyoruz.
- Bezelere ayırıp un ile tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- İçine kaşar peyniri ve tereyağ parçaları koyup yuvarlıyoruz.
- Merdane ile bu bezeleri yavaşça açıyoruz.
- Tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet şeker olsun 😋İsterseniz akşam dolaba koymadan hemen yapabilirsiniz.Bence dolapta beklemesi hamuru daha yumuşak fos fos yapıyor🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder