Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk but
- 2 kaşık mayonez
- 2 kaşık salça(salça yerine isterseniz1, 5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber de olur)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Tuz, kekik, karabiber,
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Fırında Tavuk But Tarifi Yapılışı
- Tüm sos malzemelerini karıştırarak butları bu kaba alalım, her yerine sürelim ve 3 veya 4 saat buzdolabında dinlendirin. Akşamdan hazırlayıp ertesi gün de pişirilebilir.
- Sos ve baharat malzemeleri ile bütünleşen kanatları fırın tepsisine alın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saate yakın pişirdikten sonra kontrol edin, nar gibi kızardıysa ve bıçak kontrolüyle piştiğinden emin olduktan sonra sıcak olarak servis edin.
- Servis yaparken tepsideki suyundan tavukların üzerine kaşıkla dökün. Hem lezzeti artar hem görüntüsü güzelleşir.Deneyenlere afiyetler olsun☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder