18 Mart 2021 Perşembe

Fırında Tavuk But Tarifi

 

Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk but
  • 2 kaşık mayonez
  • 2 kaşık salça(salça yerine isterseniz1, 5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber de olur)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, kekik, karabiber,
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

    Fırında Tavuk But Tarifi Yapılışı

  • Tüm sos malzemelerini karıştırarak butları bu kaba alalım, her yerine sürelim ve 3 veya 4 saat buzdolabında dinlendirin. Akşamdan hazırlayıp ertesi gün de pişirilebilir.
  • Sos ve baharat malzemeleri ile bütünleşen kanatları fırın tepsisine alın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saate yakın pişirdikten sonra kontrol edin, nar gibi kızardıysa ve bıçak kontrolüyle piştiğinden emin olduktan sonra sıcak olarak servis edin.
  • Servis yaparken tepsideki suyundan tavukların üzerine kaşıkla dökün. Hem lezzeti artar hem görüntüsü güzelleşir.Deneyenlere afiyetler olsun☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder