Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tane soğan
- 2 tane kapya kırmızı biber
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane biraz büyük havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı sıcak su
Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı
- Soğanlar yemeklik doğranır.
- Havuçlar incecik ve küçük şeritler halimde kesilir.
- Biberlerde aynı şekilde ama havuçlar gibi çok ince olmadan yine şeritler halinde kesilir.
- Tencerenin içerisine doğranmış soğan alınır ,bir iki dakika kavrulduktan sonra havuçlar eklenerek devam edilir.
- Biberler eklenir ve daha sonra salça eklenerek salçanın kokusu çıkana kadar karıştırılır .
- Şehriye ve baharatlar eklenir .
- 5 dakika kadar daha kavrularak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak suyunu çekip şehriye yumuşayana kadar pişirilir.
Not;su miktarı çok az değişiklik gösterebilir şehriye in markasına göre gerekirse çok az su ilave edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder