14 Mart 2021 Pazar

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • 2 tane kapya kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane biraz büyük havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı sıcak su

    Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı

  • Soğanlar yemeklik doğranır.
  • Havuçlar incecik ve küçük şeritler halimde kesilir.
  • Biberlerde aynı şekilde ama havuçlar gibi çok ince olmadan yine şeritler halinde kesilir.
  • Tencerenin içerisine doğranmış soğan alınır ,bir iki dakika kavrulduktan sonra havuçlar eklenerek devam edilir.
  • Biberler eklenir ve daha sonra salça eklenerek salçanın kokusu çıkana kadar karıştırılır .
  • Şehriye ve baharatlar eklenir .
  • 5 dakika kadar daha kavrularak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak suyunu çekip şehriye yumuşayana kadar pişirilir.
  • Not;su miktarı çok az değişiklik gösterebilir şehriye in markasına göre gerekirse çok az su ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder