29 Mart 2021 Pazartesi

Avokadolu Yayla Çorbası Tarifi

 

Avokadolu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Pirinç
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 Yumurta (sarısı)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Nane
  • Taze nane 
  • Avokado
  • Tereyağı
  • Limon suyu

Avokadolu Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Çorbayı hazırlamak için önce haşlıyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta yumurta un yoğurt ve limon suyunu pürüzsüz hale gelinceye dek çırpıyoruz.
  • Daha sonra kaynattığımız pirincin suyundan karışıma ekliyoruz burada amaç çorbanın kesilmemesidir. Tuz eklenir.
  • Tuzun en son eklenmesi çorbanın kesilmesini engelleyecektir. Bir taşım kaynayana kadar kaynatılır.
  • Ayrı bir tavada tereyağı ve nane yakılır ve çorbanın üzerine dökülür. Dilerseniz  çorbanın üzeri için ayırabilirsiniz.
  • Ayrı bir yerde taze nane ve küp doğranmış avokadolar çorbaya eklenir.
  • Yayla çorbası üzerine taze nane ve küp doğranmış avokado oldukça taze bir hava yaratacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder