Cepli Sandviç Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam yada çörek otu
Arası için:
- Marul
- Domates
- Kaşar
Cepli Sandviç Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
- Hamuru toplama aşamasında un yerine sıvı yağ kullanalım.
- Hamuru 40 dakika kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Elimizle bastırıp sıvı yağ sürüp önce ikiye ardından dörde katlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp üzerine süt ve yumurta sarısını karıştırıp sürelim.
- Üzerine susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen poğaçaları fırından alıp ılıdıktan sonra aralarına marul, kaşar ve domates yerleştirip servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder