Çok Lezzetli Ve Tarif İstenilen Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 çorba kepçesi süzme yoğurt veya 2 su bardağı normal yoğurt
- 1, 5 lt su
- Tuz
- Kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Çok Lezzetli Ve Tarif İstenilen Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinçleri yıkayıp tencereye koyup üzerine 1 lt soğuk su koyup pirinçleri haşlayalım.
- Pirinçler pişince zaten suyun çoğu gidiyor.
- Bir kapta yumurta, 1 su bardağı soğuk su ve yoğurdu çırpıp tencereye ilave edelim.
- Üzerine yaklaşık 1, 5 lt su ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
- O arada ayrı tavada tereyağı eritip üzerine un ve kuru naneyi ilave edip kavuralım unun kokusu çıkana kadar, ve kavrulmuş unu çorbanın içine dökelim ve karıştıralım.
- Çorba kaynayınca tuz ilave edelim, ve bir miktar daha pişirelim, yaklaşık 5 dakika.
- Yoğurt çorbanın püf noktaları tuzu çorba kaynadıktan sonra ilave edin ve çorba sıcakken tencerenin kapağını kapatmayın yoksa yoğurt kesilir.
Süzme yoğurtla çorba çok daha lezzetli oluyor bu benim fikrim ama ben genelde ev yoğurdu kullanıyorum onunla da çok lezzetli oluyor, kavrulmuş un çorbalara güzel tad veriyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder