13 Mart 2021 Cumartesi

Çıtır Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Çıtır Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 – 350 gram kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • Dilerseniz 1, 5 su bardağı da dövülmüş ceviz

Üzeri için:

  • Nar ve antep fıstığı

Muhallebı̇sı̇ ı̇çı̇n:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kıremşanti
  • 1 paket vanilya

    Çıtır Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kadayıfı küçük küçük doğrayıp cevizi de ekleyip tereyağı ile kavuruyoruz.
  • Şimdi muhallebimizin yapımına geçiyoruz.
  • Sütü tencereye alıp üzerine şeker, nişasta ve unu ekleyip tel çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için iyice karıştırıyoruz.
  • Kaynamaya başlayıp göz göz olunca kısık ateşte 4 dakika kadar pişirip vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Soğuyunca kırem şantiyi ekleyip mikserle karıştırıyoruz.
  • Kup kaplarımızın içersine bir kat kadayıf bir kat muhallebi olacak şekilde koyuyoruz.
  • Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder