17 Mart 2021 Çarşamba

Dolgulu Enerji Topları Tarifi

 

Dolgulu Enerji Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 su bardağı badem ve fındık karışımı
  • 4 adet hurma (çekirdeği çıkartılmış ve sıcak suda bekletilmiş)
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi (opsiyonel)
  • 3/4 su bardağı yulaf ezmesi (rondodan çekerek un haline getirin. )
  • 1 yemek kaşığı kakao tozu
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu

İç Dolgusu İçin:

  • Fıstık ezmesi
  • Fındıklı keçiboynuzu kreması

Fındıklı Keçiboynuzu Kreması İçin:

  • 1/2 su bardağı çiğ fındık
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1/2 su bardağı keçiboynuzu unu
  • 7 yemek kaşığı oda sıcaklığında su
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 yemek kaşığı kakao (opsiyonel)

Dolgulu Enerji Topları Nasıl Yapılır?

  • Fındıklı keçiboynuzu kreması; Öncelikle fındıkları bir tavada hafifçe kavurun, sonrasında kabuklarından ayırarak robota atıp incecik olana kadar çekin.
  • Üzerine hindistan cevizi yağını ekleyin ve çekmeye devam edin.
  • Daha sonra üzerine keçiboynuzu ununu, suyu, keçiboynuzu pekmezini ve isteğe bağlı olarak kakaoyu ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar çekin.
  • Enerji toplarının yapılışı; Badem ve fındığı incecik olana kadar rondoda çekin. Üzerine hurmayı ilave edin ve hamur kıvamı alana kadar rondoda çekmeye devam edin.
  • İstediğiniz kıvama geldiğinde içerisine fıstık ezmesi, hindistan cevizi yağı, yulaf unu, kakao tozu, keçiboynuzu ununu ekleyin ve homojen bir kıvam alana dek karıştırın.
  • Daha sonra 20 gr lık parçalara ayırdığınız hamuru elinizde top haline getirin ve başparmağınızı ortasına bastırıp bir delik açın.
  • İçini fıstık ezmesi veya keçiboynuzu kreması ile doldurun.
  • Sonra üzerini kapatarak tekrar yuvarlayın ve dilerseniz hindistan cevizi rendesine batırın.
  • Bu minik enerji toplarını yemeden durabilirseniz eğer 1 hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder