Dolgulu Enerji Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 su bardağı badem ve fındık karışımı
- 4 adet hurma (çekirdeği çıkartılmış ve sıcak suda bekletilmiş)
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi (opsiyonel)
- 3/4 su bardağı yulaf ezmesi (rondodan çekerek un haline getirin. )
- 1 yemek kaşığı kakao tozu
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
İç Dolgusu İçin:
- Fıstık ezmesi
- Fındıklı keçiboynuzu kreması
Fındıklı Keçiboynuzu Kreması İçin:
- 1/2 su bardağı çiğ fındık
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1/2 su bardağı keçiboynuzu unu
- 7 yemek kaşığı oda sıcaklığında su
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
- 1 yemek kaşığı kakao (opsiyonel)
Dolgulu Enerji Topları Nasıl Yapılır?
- Fındıklı keçiboynuzu kreması; Öncelikle fındıkları bir tavada hafifçe kavurun, sonrasında kabuklarından ayırarak robota atıp incecik olana kadar çekin.
- Üzerine hindistan cevizi yağını ekleyin ve çekmeye devam edin.
- Daha sonra üzerine keçiboynuzu ununu, suyu, keçiboynuzu pekmezini ve isteğe bağlı olarak kakaoyu ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar çekin.
- Enerji toplarının yapılışı; Badem ve fındığı incecik olana kadar rondoda çekin. Üzerine hurmayı ilave edin ve hamur kıvamı alana kadar rondoda çekmeye devam edin.
- İstediğiniz kıvama geldiğinde içerisine fıstık ezmesi, hindistan cevizi yağı, yulaf unu, kakao tozu, keçiboynuzu ununu ekleyin ve homojen bir kıvam alana dek karıştırın.
- Daha sonra 20 gr lık parçalara ayırdığınız hamuru elinizde top haline getirin ve başparmağınızı ortasına bastırıp bir delik açın.
- İçini fıstık ezmesi veya keçiboynuzu kreması ile doldurun.
- Sonra üzerini kapatarak tekrar yuvarlayın ve dilerseniz hindistan cevizi rendesine batırın.
- Bu minik enerji toplarını yemeden durabilirseniz eğer 1 hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder