Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 250-300 gram dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Tenceremizi ocağa alalım yağlarımızı koyalım, irmiğimizi ekleyerek rengi değişip kokusu çıkana kadar devamlı karıştırarak kavuralım.
- İrmik istediğimiz rengi aldığında, su ve toz şeker karışımını soğuk olarak irmiğimizin üzerine dökelim.
- Devamlı karıştırarak göz göz olunca ocağımızı kapatalım.
- Suyunu çekip ilk sıcağı geçene kadar (en az 15-20 dakika) dinlendirelim.
- Dinlenip demlenen helvamızı bir kasenin içine koyalım, ortasını oyup dondurma koyalım kapatalım.
- Bir servis tabağına ters çevirelim, isteğe bağlı süsleyip servis yapalım.
Kolay gelsin 😊 afiyet olsun 😋 sevgiler 💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder