10 Mart 2021 Çarşamba

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 250-300 gram dondurma

    Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Tenceremizi ocağa alalım yağlarımızı koyalım, irmiğimizi ekleyerek rengi değişip kokusu çıkana kadar devamlı karıştırarak kavuralım.
  • İrmik istediğimiz rengi aldığında, su ve toz şeker karışımını soğuk olarak irmiğimizin üzerine dökelim.
  • Devamlı karıştırarak göz göz olunca ocağımızı kapatalım.
  • Suyunu çekip ilk sıcağı geçene kadar (en az 15-20 dakika) dinlendirelim.
  • Dinlenip demlenen helvamızı bir kasenin içine koyalım, ortasını oyup dondurma koyalım kapatalım.
  • Bir servis tabağına ters çevirelim, isteğe bağlı süsleyip servis yapalım.
  • Kolay gelsin 😊 afiyet olsun 😋 sevgiler 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder