3 Mart 2021 Çarşamba

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 250 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemesi;

  • 2 elma orta boy elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük boy çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı, yaklaşık yarım su bardağı )

    Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuyunca istenirse ceviz de konulur.
  • Ayrı bir yoğurma kabında un hariç hamur malzemelerini alarak elimizle güzelce karıştıralım.
  • Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
  • Unu çok fazla ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemelisiniz.
  • Yoğrulan hamur tezgaha alınarak eşit 5 bezeye ayrılır.
  • Bezeler avuç içerisinde yuvarlanır.
  • Bezelerden biri tezgaha alınır.
  • Altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır.
  • Açılan hamur önce dörde, her bir parça da 2 ye bölünür. (yani toplam 8 üçgen olucak).
  • Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar gibi sarılır.
  • Şekil verilen kurabiyeler pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
  • Altı kızardıktan sonra fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri sepilir ( isteğe bağlı).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder