Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı salep
- 1 paket krema
- 3 adet küçük limon
Ayrıca ;
- 1, 5 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi Yapılışı
- Sütü tencereye alıp kaynamaya bırakalım, kaynamaya başlayınca salep ve şekeri ekleyelim.
- Kısık ateşte yarım saat ara ara karıştırarak kaynatalım.
- Koyu bir kıvam alacak.
- Daha sonra kremayı ekleyip bir taşım daha kaynatıp tenceremizi ocaktan alalım, dondurmayı uygun bir kaba boşaltıp soğumaya bırakalım(soğumasını beklerken ara ara savurarak karıştıralım).
- Bir kapta 3 limonun kabuğunu rendenin ince yeri ile rendeleyelim ve üzerine limonların suyunu sıkalım.
- 1, 5 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı zerdeçal katıp ve karıştıralım.
- Tamamen soğumuş olan sütlü salepli karışıma, limonlu karışımı süzgeçten geçirelim ve ekleyip karıştıralım harcımızı derin dondurucuya kaldıralım.
- İki saate bir çıkarıp blendrdan geçirelim, bu işlemi 3 -4 kez tekrarlıyoruz.
- Bu işlemler bittikten sonra derin dondurucuda bir gece bekletelim.
Afiyet olsun☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder