Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı baldo pirinç
- 1 kahve fincanı pilavlık bulgur
- 1 çorba kaşığı un
- 50 gr margarin
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 8 su bardağı et suyu
- Pul biber
- Nane
- Tuz
Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 40 gram margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Üzerine unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.
- Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.
- Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kalan margarini bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirin.
- Ezogelin çorbasını, çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Ezogelin Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Çorbanın aromatik bir tat alması için; haşlama esnasında tavuk veya et suyu kullanın. Bunlar yoksa, bir tablet tavuk bulyon ilave edebilirsiniz.
- Mercimek, pirinç ve bulgurun daha kolay pişmesi için; ılık suda bekletin. Şişmeye başladıkları zaman çorbanın içine ekleyin.
- Çorbanın kıvamı koyu olduysa, azar azar su ilave ederek bir taşım daha kaynatın.
- Karıştırma işlemi için tahta kaşık kullanın. Dilerseniz margarin yerine tereyağı ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
- Çorbayı servis ederken üzerini kıyılmış maydanoz ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Ezogelin Çorbası Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir kasesi, yaklaşık 90 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder