Fırıda Beşamel Soslu Brokolili Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram makarna
- 500 gram brokoli
- Haşlamak için bol su
Beşamel sos için malzemeler;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1 paket sıvı krema (200gr)
Üzeri için;
- 200 gram rendelenmiş kaşar peynir
Fırıda Beşamel Soslu Brokolili Makarna Tarifi Yapılışı
- Öncelikle makarna, brokoli haşlanır ve suyunu süzdürülür ve bir tepsiye boşaltılır.
- Beşamel sosu için öncelikle tereyağ eritilir.
- Üzerine unu ilave edilip çok az kavrulur ve sütüde ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.
- Pişen sosun üzerine tuzu, karabiberi, sarımsağı ve kremayı ilave edilip iyice karıştırılır.
- Beşamel sosu makarna brokolinin üzerine dökülür ve karıştırılır.
- En son üzerine kaşar peynir her yerine gelecek şekilde serpiştirilir.
- Öneden ısıtılmış 180° -190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Deneyecek olanlara afiyet olsun. 💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder