Glutensiz Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 bardak pirinç unu
- 1 bardak glutensiz un (selva marka kullandım)
- 2 bardak yoğurt
- 1 bardak su
- 2 çay kaşığı kadar tuz
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
(bardak ölçüsü 200 ml)
Glutensiz Bazlama Tarifi Yapılışı
- Yumurta, yoğurt ve suyu tel çırpıcı ile uygun bir kapta karıştıralım.
- Unları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Kek kıvamından birazcık daha koyu bir kıvam elde edeceğiz.
- Bu en son aşamada karbonatı hamurun üzerine döküp üzerine de limon suyu ekleyerek aktive olmasını sağlayarak tekrar karıştıralım. Hamurumuz göz göz olacak.
- 28cm çapında yapışmaz ve güzel pişiren bir tavayı hafif yağlayarak kızdıralım.
- Kızgın tavaya hamuru yayıp kapak kapatıp altını hafif ateşe döndürelim.
- Yavaş yavaş pisecek, altı pişince bir tepsi yardımıyla ters çevirip diğer tarafını pişirelim.
- Çevirme işlemini şu şekilde yapıyorum; spatula yardımıyla bir kenarından hafifçe kaldırarak yuvarlak bir tepsiye pişen tarafı alta gelecek şekilde kaydırıyorum, daha sonra tavayı üzerine kapatarak ters çeviriyorum.
- Piştikten sonra temiz bir bez üzerine alıp soğuduktan sonra dilimleyelim.
- Ben üçgen şekilde dilimliyorum.
Kahvaltı ve yemeklerde ekmek yerine tüketiyoruz, buzdolabında muhafaza ediniz, dışarda küflenir.
Arasını kesip tost ekmeği olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabından çıkardığınız bazlamayı tost makinesinde ısıtarak taptaze yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder