Ekşili Köfte (Malatya Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 g ıspanak
- 2 adet büyük soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı kara mercimek
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz ve pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 limonun suyu
- 2 – 2, 5 litre su
Köftesi için:
- 1 kase köftelik bulgur
- 1 kase ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım kase un
Ekşili Köfte (Malatya Yöresi) Tarifi Yapılışı
- Bir derin kaba bulguru tuzla beraber ıslayalım ve 10-15 dk üstünü kapatarak bekletelim.
- O sırada tencerede sıvı yağ ile küçük küçük doğranmış soğanlar kavuralım.
- Kavurduğumuz soğana salça ilave edelim (isteğe göre baharat eklenir).
- Üzerine sıcak su eklenip kaynamaya bırakılım ve baharatlar atılır.
- Kaynadıktan sonra mercimek (önce yıkayın) ilave edip altını kısarak pişmeye bırakalım.
- Islattığımız bulgura yarım kase unu da ekleyip yoğuralım.
- Küçük parçacıklar yapalım yuvarlayalım.
- Mercimekler pişmeye doğru köfteleri kaynayan suya ilave edelim bir iki aşım kaynatalım ve ardından ıspanakları da ekleyip pişmeye bırakılım.
- En son limon suyunu içine aktaralım.
Afiyet olsun 😀.
Not:
İsteyen haşlanmış nohut da ilave edebilir.
Dinlendirirseniz daha lezzetli olur.
Aslı erik ekşisi ile yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder