23 Mart 2021 Salı

Ekşili Köfte (Malatya Yöresi) Tarifi

 

Ekşili Köfte (Malatya Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g ıspanak
  • 2 adet büyük soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kara mercimek
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 limonun suyu
  • 2 – 2, 5 litre su

Köftesi için:

  • 1 kase köftelik bulgur
  • 1 kase ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım kase un

    Ekşili Köfte (Malatya Yöresi) Tarifi Yapılışı

  • Bir derin kaba bulguru tuzla beraber ıslayalım ve 10-15 dk üstünü kapatarak bekletelim.
  • O sırada tencerede sıvı yağ ile küçük küçük doğranmış soğanlar kavuralım.
  • Kavurduğumuz soğana salça ilave edelim (isteğe göre baharat eklenir).
  • Üzerine sıcak su eklenip kaynamaya bırakılım ve baharatlar atılır.
  • Kaynadıktan sonra mercimek (önce yıkayın) ilave edip altını kısarak pişmeye bırakalım.
  • Islattığımız bulgura yarım kase unu da ekleyip yoğuralım.
  • Küçük parçacıklar yapalım yuvarlayalım.
  • Mercimekler pişmeye doğru köfteleri kaynayan suya ilave edelim bir iki aşım kaynatalım ve ardından ıspanakları da ekleyip pişmeye bırakılım.
  • En son limon suyunu içine aktaralım.
  • Afiyet olsun 😀.

    Not:

    İsteyen haşlanmış nohut da ilave edebilir.

    Dinlendirirseniz daha lezzetli olur.

    Aslı erik ekşisi ile yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder