16 Mart 2021 Salı

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç (Boyutları küçük ise bir tane artırın)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (Süzme yoğurt kullanırsanız salatanız fazla sulanmaz)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığından biraz az tuz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak

    Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  • Havuçların kabuğu soyulur rendelenir.
  • Tavaya sıvı yağ koyun havuçları ekleyin bir kaşık su koyun ve 3-4 dakika havuçları kavrulur ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  • Derin bir kaseye yoğurt tuz ve rendelenmiş sarımsağı koyulur ve karıştırılır.
  • Bu karışımın üzerine soğuyan havuçlar eklenir be karıştırılarak servis tabağına alınır.
  • Üzerine ben biraz zeytinyağ gezdirdim ve ceviz ile süsledim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
  • Salatalar arasında yapımı en kolay meze sınıfından da sayabileceğimiz az malzeme ile yapılan havuç tarator(yoğurtlu havuç)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder