Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet havuç (Boyutları küçük ise bir tane artırın)
- 1 su bardağı süzme yoğurt (Süzme yoğurt kullanırsanız salatanız fazla sulanmaz)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı su
- Yarım çay kaşığından biraz az tuz
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
- Havuçların kabuğu soyulur rendelenir.
- Tavaya sıvı yağ koyun havuçları ekleyin bir kaşık su koyun ve 3-4 dakika havuçları kavrulur ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Derin bir kaseye yoğurt tuz ve rendelenmiş sarımsağı koyulur ve karıştırılır.
- Bu karışımın üzerine soğuyan havuçlar eklenir be karıştırılarak servis tabağına alınır.
- Üzerine ben biraz zeytinyağ gezdirdim ve ceviz ile süsledim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
Salatalar arasında yapımı en kolay meze sınıfından da sayabileceğimiz az malzeme ile yapılan havuç tarator(yoğurtlu havuç)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder