20 Mart 2021 Cumartesi

Karamelli Fındıklı Tart Tarifi

 

Karamelli Fındıklı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 175 gr margarin
  • Yarım pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • Vanilya

Karamel için;

  • 1 buçuk sb şeker
  • Yarım sb su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 gr krema
  • 1 kase fındık

Üzeri için;

  • 160 gr çikolata
  • 100 gr krema

    Karamelli Fındıklı Tart Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle margarini, pudra şekeri, vanilya ve unu bir kaba alıp yoğurmaya başlayalım.
  • 2 yağlı kağıdın arasında merdane yardımı ile açalım ve 15 dakika dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Sonra hangi kalıba kullanacaksak ona yerleştirip 170 derece fırına verelim.
  • Gelelim karamel sosuna hazırlamaya bir buçuk su bardağı şekeri tavaya alalım ve üzerine yarım su bardağı su ekleyelim.
  • Altını kısık ateşe açalım ve karıştırarak karamel rengi almasına bekleyelim.
  • Karamel rengi alınca bir bir dolu yemek kaşığı tereyağı ilave edelim yağ eriyince 100 gram kremayı da ilave edelim.
  • 1- 2 dakika daha ocakta dursun sonra alalım. Soğumaya bırakalım.
  • 100 kremayı başka bir tavaya alalım ısınınca 160 gram çikolatayı ilave edelim biraz karıştırıp altını kapatalım çikolata sosumuz hazır.
  • Fırından çıkan tartımızı biraz soğuduktan sonra karameli fındıkla buluşturup tartımızın üzerine ilave edip her tarafına bi kaşık yardımıyla yayalım.
  • En son çikolata sosumuzu da en üstüne ilave edip 1 saat dinlendirelim sonrasında dilimleyin servise hazırdır afiyet olsun 💚.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder