Karamelli Fındıklı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 175 gr margarin
- Yarım pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- Vanilya
Karamel için;
- 1 buçuk sb şeker
- Yarım sb su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 100 gr krema
- 1 kase fındık
Üzeri için;
- 160 gr çikolata
- 100 gr krema
Karamelli Fındıklı Tart Tarifi Yapılışı
- Öncelikle margarini, pudra şekeri, vanilya ve unu bir kaba alıp yoğurmaya başlayalım.
- 2 yağlı kağıdın arasında merdane yardımı ile açalım ve 15 dakika dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- Sonra hangi kalıba kullanacaksak ona yerleştirip 170 derece fırına verelim.
- Gelelim karamel sosuna hazırlamaya bir buçuk su bardağı şekeri tavaya alalım ve üzerine yarım su bardağı su ekleyelim.
- Altını kısık ateşe açalım ve karıştırarak karamel rengi almasına bekleyelim.
- Karamel rengi alınca bir bir dolu yemek kaşığı tereyağı ilave edelim yağ eriyince 100 gram kremayı da ilave edelim.
- 1- 2 dakika daha ocakta dursun sonra alalım. Soğumaya bırakalım.
- 100 kremayı başka bir tavaya alalım ısınınca 160 gram çikolatayı ilave edelim biraz karıştırıp altını kapatalım çikolata sosumuz hazır.
- Fırından çıkan tartımızı biraz soğuduktan sonra karameli fındıkla buluşturup tartımızın üzerine ilave edip her tarafına bi kaşık yardımıyla yayalım.
- En son çikolata sosumuzu da en üstüne ilave edip 1 saat dinlendirelim sonrasında dilimleyin servise hazırdır afiyet olsun 💚.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder