15 Mart 2021 Pazartesi

Karnabahar Köftesi (Efsane Lezzet) Tarifi

 

Karnabahar Köftesi (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış küçük boy karnabahar
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Karnabahar Köftesi (Efsane Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Karnabahar çiçeklerine ayrılır.
  • Kaynayan suya atılarak haşlanır.
  • Süzgece alınır ve suyunun tamamen süzülmesi beklenir. Yoğurma kabına karnabahar alınır.
  • Çatalla ezilir.
  • Üzerine diğer malzemeler eklenir ve güzelce yoğrulur. Bekledikçe kıvam alacağı için en az yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Karnabaharın boyutuna göre galeta ununun ölçüsü farklılık gösterebilir. Eğer şekil vermekte zorlanırsanız galeta unu ekleyebilirsiniz.
  • Süre sonunda hazırlanan harçtan cevizden bir tık büyük parçalar alınır ve oval şekil verilir.
  • Bol kızgın yağda alt üst çevirerek pişirilir. Çok çabuk pişecektir çok fazla kızarmasına izin vermeyin. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder