Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin (eritilip hamura eklenecek)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 8 su bardağı)
İçi için;
- Rendelenmiş kaşar
Üstü için;
- 3 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1 kase susam
Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabımıza alalım ve karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu kontrollü şekilde ekleyerek yoğuralım.
- Hamuru unladığımız tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra mayalanmasını beklemeden küçük bezeler haline getirelim.
- Ardından bezeleri elimizle biraz açıp içine rendelediğimiz kaşarı koyduktan sonra kapatıp tekrar yuvarlayalım.
- Son olarak poğaçaları önce hazırladığımız pekmezli suya ardından susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı yerleştirelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dk pişirelim.
Ben genellikle geceden hazırlayıp buzdolabında bekletip sabah pişiriyorum kahvaltıda sıcak sıcak yenmesi için. Eğer vaktiniz varsa geceden hazırlayıp sabah pişirirseniz daha puf puf pastane tadında poğaçalar elde edersiniz. Afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder