7 Mart 2021 Pazar

Kumkuat Reçeli Tarifi

 

Kumkuat Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kumkuat
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 karanfil

    Kumkuat Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Kumkuatları iyice yıkadıktan sonra ocakta 10 dk kaynatıyoruz.
  • Sıcak suyu süzüp soğuk suda 2 saat bekletiyoruz.
  • 2 saat sonra suyu süzüp yeniden su ekleyip 2 saat daha suda bekletiyoruz. Bu işlemi 3 kere yapıyoruz.
  • Yani toplamda 1 kere kaynatıyoruz, 3 kerede suyunu değiştirerek bekletiyoruz. Her suyun içinde en az 2 saat kalmalı.
  • 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu ocağa alıyoruz.
  • Kaynamaya başladığı anda kumkuatları içine atıyoruz.
  • Şerbetle beraber kıvam alana kadar 10 dk kaynatıyoruz.
  • İyice kaynayıp kıvam alan kumkuat reçelimizi kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumasını bekliyoruz.
  • Kumkuat kabuğu ile bile yenen turunçgillerin en küçüğü. O yüzden acılık olmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder