Kumkuat Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kumkuat
- 2 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 karanfil
Kumkuat Reçeli Tarifi Yapılışı
- Kumkuatları iyice yıkadıktan sonra ocakta 10 dk kaynatıyoruz.
- Sıcak suyu süzüp soğuk suda 2 saat bekletiyoruz.
- 2 saat sonra suyu süzüp yeniden su ekleyip 2 saat daha suda bekletiyoruz. Bu işlemi 3 kere yapıyoruz.
- Yani toplamda 1 kere kaynatıyoruz, 3 kerede suyunu değiştirerek bekletiyoruz. Her suyun içinde en az 2 saat kalmalı.
- 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya başladığı anda kumkuatları içine atıyoruz.
- Şerbetle beraber kıvam alana kadar 10 dk kaynatıyoruz.
- İyice kaynayıp kıvam alan kumkuat reçelimizi kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumasını bekliyoruz.
Kumkuat kabuğu ile bile yenen turunçgillerin en küçüğü. O yüzden acılık olmuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder