Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 600 gram mantar doğranmış mantar
- 1 adet doğranmış kapya biber
- 3 adet doğranmış yeşil biber
- 2 kaşık soya sosu
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
- Dikdörtgen kalın kesilmiş kaşar peyniri
Sosu için;
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi Yapılışı
- Az miktarda zeytinyağını tavaya alıp tava kızınca mantarları ilave edelim.
- Suyunu salıp çekince tuz ,karabiber ve soya sosunu ilave edelim .
- En son biberleri ilave edip hafif yumuşayana kadar pişirelim çok pişirmeyelim fırınada gireceği için ve soğumaya bırakalım.
- Bir yufkayı tezgaha yayalım üzerine 6-7 kaşık sostan sürüp fırça yardımıyla heryerini yayalım .
- 2. Yufkayı üzerine kapatalım ve soslayalım.
- 3. Yufkayıda üzerine yayıp sosladıktan sonra üçgen biçiminde keselim ben 16 parçaya böldüm daha büyükte yapabilirsiniz.
- İçine hazırladığımız mantarlı haçtan üzerine kaşar peyniri koyup saralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine susam yada çörek otu serpip 190 derece fırında üzerleri kızarsan kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder