29 Mart 2021 Pazartesi

Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi

 

Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 600 gram mantar doğranmış mantar
  • 1 adet doğranmış kapya biber
  • 3 adet doğranmış yeşil biber
  • 2 kaşık soya sosu
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı
  • Dikdörtgen kalın kesilmiş kaşar peyniri

Sosu için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ

    Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi Yapılışı

  • Az miktarda zeytinyağını tavaya alıp tava kızınca mantarları ilave edelim.
  • Suyunu salıp çekince tuz ,karabiber ve soya sosunu ilave edelim .
  • En son biberleri ilave edip hafif yumuşayana kadar pişirelim çok pişirmeyelim fırınada gireceği için ve soğumaya bırakalım.
  • Bir yufkayı tezgaha yayalım üzerine 6-7 kaşık sostan sürüp fırça yardımıyla heryerini yayalım .
  • 2. Yufkayı üzerine kapatalım ve soslayalım.
  • 3. Yufkayıda üzerine yayıp sosladıktan sonra üçgen biçiminde keselim ben 16 parçaya böldüm daha büyükte yapabilirsiniz.
  • İçine hazırladığımız mantarlı haçtan üzerine kaşar peyniri koyup saralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine susam yada çörek otu serpip 190 derece fırında üzerleri kızarsan kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder