Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
(1 çörek için)
(su bardağımın ölçüsü 200ml)
Hamuru:
- 1 su bardağı ılık süt (200ml)
- 1 paket toz maya yada yarım paket yaş maya
- 3 tepeleme yemek kaşığı (60g)
- 1 fiske tuz
- 3 su bardağı un (450g)
- 1 yumurta
- 100g yumuşak tereyağı
- 200g çekirdeksiz kuru üzüm
Üzerine:
- 1 yumurta
Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı
- Üzümü yarım saat sıcak suda bekletip suyunu süzdürün.
- Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- 1 saat kadar mayalandırın.
- Ardından hamuru tezgaha alıp elinizle biraz açıp üzümleri üzerine dağıtıp katlayın.
- Hamuru üç yada dört eşit parçaya bölün ve rulo yapın.
- Hamurları uç kısmından birleştirip örün.
- Çöreği fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirip üzeri örtülü 1 saat dinlendirin.
- Yumurtayı çırpıp üzerine sürün.
- Afiyet olsun!!!.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda 25-30 dk kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder