22 Mart 2021 Pazartesi

Paskalya Çöreği Tarifi

 

Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

(1 çörek için)

(su bardağımın ölçüsü 200ml)

Hamuru:

  • 1 su bardağı ılık süt (200ml)
  • 1 paket toz maya yada yarım paket yaş maya
  • 3 tepeleme yemek kaşığı (60g)
  • 1 fiske tuz
  • 3 su bardağı un (450g)
  • 1 yumurta
  • 100g yumuşak tereyağı
  • 200g çekirdeksiz kuru üzüm

Üzerine:

  • 1 yumurta

    Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı

  • Üzümü yarım saat sıcak suda bekletip suyunu süzdürün.
  • Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • 1 saat kadar mayalandırın.
  • Ardından hamuru tezgaha alıp elinizle biraz açıp üzümleri üzerine dağıtıp katlayın.
  • Hamuru üç yada dört eşit parçaya bölün ve rulo yapın.
  • Hamurları uç kısmından birleştirip örün.
  • Çöreği fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirip üzeri örtülü 1 saat dinlendirin.
  • Yumurtayı çırpıp üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda 25-30 dk kadar pişirin.

    1. Afiyet olsun!!!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder