Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
Kıyma sos için:
- Yaklaşık 450 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 orta boy soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sebze malzemeler;
- 2 adet patlıcan
- 2 adet büyük boy patates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet havuç (isteğe göre)
- 1,5 su bardağı su
- Kızartmak için sıvı yağ
Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
- Sebzeler irice doğranır.
- Patlıcanlar alacalı soyulur doğranır ve acı suyunun çıkması için 10-15 dakika tuzlu suda bekletin.
- Patatesler küp şeklinde doğranır.
- Patlıcanların suyunu süzün kurulayın ve kızgın yağda biraz kızartın.
- Doğranmış biberler patates ve havuçlarıda kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağlarının süzmesi için bir kenarda bekletin.
- Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve yemeklik doğranmış soğanları sarımsağı kavurun.
- Kıymayı da ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
- Salçaları ekleyip kavurun.
- Kabuğu soyulup doğranmış domatesi koyup kavurmaya devam edin.
- Tuz baharatları ekleyin.
- 1, 5 su bardağı su ekleyin (kıyma ölçünüz az ise su miktarını azaltın).
- Tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte 15-20dakika pişirin.
- Fırın tepsisine kıymalı harcı ve kızarttığınız sebzeleri koyun ve sebzeleri ezmeden yavaşça karıştırın.
- 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 25-30 dakika pişirin.
Sıcak servis yapmanızı öneririm😉.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder