1 Mart 2021 Pazartesi

Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

Kıyma sos için:

  • Yaklaşık 450 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sebze malzemeler;

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet havuç (isteğe göre)
  • 1,5 su bardağı su
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  • Sebzeler irice doğranır.
  • Patlıcanlar alacalı soyulur doğranır ve acı suyunun çıkması için 10-15 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Patatesler küp şeklinde doğranır.
  • Patlıcanların suyunu süzün kurulayın ve kızgın yağda biraz kızartın.
  • Doğranmış biberler patates ve havuçlarıda kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağlarının süzmesi için bir kenarda bekletin.
  • Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve yemeklik doğranmış soğanları sarımsağı kavurun.
  • Kıymayı da ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  • Salçaları ekleyip kavurun.
  • Kabuğu soyulup doğranmış domatesi koyup kavurmaya devam edin.
  • Tuz baharatları ekleyin.
  • 1, 5 su bardağı su ekleyin (kıyma ölçünüz az ise su miktarını azaltın).
  • Tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte 15-20dakika pişirin.
  • Fırın tepsisine kıymalı harcı ve kızarttığınız sebzeleri koyun ve sebzeleri ezmeden yavaşça karıştırın.
  • 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapmanızı öneririm😉.

    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder