Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 2~3 parça damla sakızı
Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
- Ardından damla sakızlarını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. Muhallebiyi robotta karıştırıp servis kaselerine doldurun.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini fındık ve fıstık parçaları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Damla Sakızlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?
- Muhallebi kıvamının koyu olmasını istiyorsanız, içerisinde bir parça tereyağı eritebilirsiniz.
- Kıvamı sulu olduysa azar azar elenmiş un ekleyin.
- Kıvamını açmak için muhallebiyi ocağa alın ve tekrar ısıtın. İçerisine süt ilave ederek karıştırın.
- Damla sakızlarının tadını alabilmek için dövülmüş olması gerekir. Sakızları bir poşetin içine alıp sert bir cisimle vurarak toz haline getirebilirsiniz.
1 Porsiyon Sakızlı Muhallebi Kaç Kaloridir?
- Temel malzemeleri un ve süt olan muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder