Sivas Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 kg sırt ve kaburga etinden çekilmiş kıyma
- Tuz
- 2-3 adet domates
- Sivri biber
- Tırnak pidesi
Sivas Köftesi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymayı biraz yoğurun. Ardından üzerini tuzlayın ve bir gece bu şekilde bekletin.
- Ertesi gün kıymayı güzelce yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Kıymadan koparttığınız parçalara yuvarlak ve ince bir şekil verin.
- Hazırladığınız köfteleri mangalda, ızgarada veya döküm tavada pişirebilirsiniz.
- Domates ve biberi de aynı şekilde pişirin.
- Hazırladığınız Sivas köftesini, pirinç pilavı ve tırnak pidesi ile servis edin. Afiyet olsun.
Sivas Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Sivas köftesi tuzlandıktan sonra soğuk bir yerde veya buzdolabının alt rafında 24 saat bekletilir.
- Sivas köftesi, diğer köftelere göre daha ince bir şekilde hazırlanır.
- Kış mevsiminde köfte harcına 2 dilim bayat somun ekmeğin içi katılır.
- Yaz mevsiminde az miktarda un ve kırmızı biber konulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder