2 Mart 2021 Salı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk marine için;

  • 600 gram tavuk
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Patates için;

  • 2 büyük boy patates

Sos için;

  • 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 diş sarımsak

Yoğurt için;

  • 1 kase dolusu yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Çok az tuz

    Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Tavuklarımızı ince uzun bir şekilde keselim.
  • Tavuklarımızı bir kapta malzemelerle birlikte karıştırıp marine edelim ve 30 dk bekletelim.
  • Patateslerimizi soyalım ve çıtır olması için ince ince olcak şekilde keselim.
  • Sonrasında patateslerimizi yıkayalım ve soğuk suda biraz bekletelim.
  • İlk önce domates sos yapımıyla başlayalım.
  • Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Domateslerimiz bir sos tenceresine alalım tuz şeker salça sarımsak ekleyim 15 dk kaynatalım.
  • Patatesleri ince ince kesmiştik ve suda bekletmiştik patateslerimizi havluya alalım iyice bir kurulayalım.
  • Patateslerimizi kızgın yağda kızartalım patatesler kızardıktan sonra tuz serpelim ve bir köşeye alalım.
  • Marine ettiğimiz tavukları kızgın tavada çok yakmadan kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Servis aşamasına gelecek olursak ilk önce patateslerimizi tabağımıza bolca koyalım.
  • Üzerine hazırladığımız sarmısaklı yoğurdumuzdan 2 kaşık dökelim.
  • Yoğurdu koyduktan sonra üzerine sosumuzu koyalım eğer sosumuz soğuduysa ısıtalım.
  • Son olarak en üste tavuklarımızı düzenli bir şekilde dizelim.
  • Afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder