25 Mart 2021 Perşembe

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya su

Üzeri için :

  • Karabiber
  • Dereotu

    Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pilavımızın yapımına gelince, ilk önce tavuğu yıkayıp haşlayalım.
  • Diğer yanda havucu minik küpler halinde doğrayalım.
  • Havuç, bezelye ve mısırı tencereye koyup 10 dakika haşlayalım.
  • Sonra süzerek kenara koyalım.
  • Tavuğu küçük parçalara bölelim.Üzeri için bir kısmını ayıralım.
  • Tencereye yağları koyalım.
  • Eriyince iyice yıkanmış pirinçi koyup 1-2 tur kavuralım.
  • Sebzeleri ve tavuğu ilave edip iyice karıştıralım.
  • Üzerine kaynamış sıcak su veya tavuk suyunu ilave edelim.
  • İsteyen tavuk bulyonda koyabilir.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
  • Suyunu çekene dek pişirelim.
  • Ocağın altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyalım.
  • 15 dakika dinlendirip servis tabağına alalım.
  • Kenarlarını ince kıyılmış dereotu ile süsleyelim.
  • Üzerine ayırdığımız tavuk parçalarını koyup karabiber serpelim.
  • Pilavımız servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder