Terbiyeli Tavuk Pirzola Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet tavuk pirzola
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Marine için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyeli Tavuk Pirzola Yapımı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavuklarımızı marine etmek için sosumuzu hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt, domates salçası, karabiber, kırmızı toz biber, kekik, kimyon ve tuzu alarak çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
- Ardından tavuk pirzolalarımızı sosumuzun içerisine alalım. Sosun tavukların her yerine güzel bir şekilde gelmesi için elimizle harmanlayalım.
- Harmanlama işlemi bittikten sonra kabın üzerini streçleyelim ve tavuklarımızın sosu güzelce çekmesi için 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra uygun bir yapışmaz tencerenin içerisine sıvı yağı alalım, tavuklarımızın deri kısmı tencereye gelecek şekilde tencereye dizelim.
- Tencereyi ocağa alarak kapağını kapatalım ve tavuklar suyunu salıp çekinceye ve nar gibi kızarıncaya kadar orta ateşte pişmeye bırakalım. Ben yaklaşık 20 dakika pişirdim ancak bu süre değişebilir, kontrollü olmanızda fayda var.
- Kızaran tavuklarımızın diğer tarafını çevirelim ve yine orta ateşte yaklaşık 10 dakika kadar bu tarafını da pişirelim.
- Nar gibi kızaran mangal lezzetinde tavuk pirzolalarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder