28 Mart 2021 Pazar

Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase didiklenmiş tavuk eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 su bardağı su
  • 5-6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • Çok az sıvı yağ

Terbiyesi için :

  • 1 yumurta
  • 1 limon suyu

Üzeri için :

  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

    Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın.
  • Tereyağı eridikten sonra unu ilave edip, birkaç dakika sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından 2 su bardağı suyu ilave edip topak olmaması için bir taraftan çırpma teliyle hızlıca çırpın.
  • Tavuk suyunu, didiklediğiniz tavuk etlerini, tuzu ve karabiberi ekleyip, ara ara karıştırarak kaynatın.
  • Terbiyesi için bir kase içinde yumurta ve limon suyunu çırpın.
  • Çorbanın kesilmemesi için, terbiyenin ılıması gerekiyor. Bunun için, kaynayan çorbanın suyundan azar azar ilave edip karıştırın.
  • Terbiye ılıdıktan sonra çorbaya ilave edin ve bir taraftan kepçeyle hızlıca karıştırın.
  • Rendelenmiş sarımsağı ilave edin.
  • Bir kaç dakika kaynatıp pişirin.
  • Ocaktan indirip, kızdırdığınız tereyağı ve kırmızı toz biberi üzerine gezdirip sıcak sıcak servis edin.
  • Çorbanın kıvamı için kullandığınız tavuk suyu miktarı un ölçüsüne göre değişebilir. Kavamını istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz. Arzuya göre çorbaya haşlanmış nohut ilave edebilirsiniz.

    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder