Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase didiklenmiş tavuk eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 su bardağı su
- 5-6 su bardağı tavuk suyu
- 1 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Çok az sıvı yağ
Terbiyesi için :
- 1 yumurta
- 1 limon suyu
Üzeri için :
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Terbiyeli Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın.
- Tereyağı eridikten sonra unu ilave edip, birkaç dakika sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından 2 su bardağı suyu ilave edip topak olmaması için bir taraftan çırpma teliyle hızlıca çırpın.
- Tavuk suyunu, didiklediğiniz tavuk etlerini, tuzu ve karabiberi ekleyip, ara ara karıştırarak kaynatın.
- Terbiyesi için bir kase içinde yumurta ve limon suyunu çırpın.
- Çorbanın kesilmemesi için, terbiyenin ılıması gerekiyor. Bunun için, kaynayan çorbanın suyundan azar azar ilave edip karıştırın.
- Terbiye ılıdıktan sonra çorbaya ilave edin ve bir taraftan kepçeyle hızlıca karıştırın.
- Rendelenmiş sarımsağı ilave edin.
- Bir kaç dakika kaynatıp pişirin.
- Ocaktan indirip, kızdırdığınız tereyağı ve kırmızı toz biberi üzerine gezdirip sıcak sıcak servis edin.
Çorbanın kıvamı için kullandığınız tavuk suyu miktarı un ölçüsüne göre değişebilir. Kavamını istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz. Arzuya göre çorbaya haşlanmış nohut ilave edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder