Teriyaki Soslu Dana Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr Bonfile
- 100 gr Teriyaki sos
- 50 gr Soya sos
- 3 adet Kırmızı biber isteğe göre acı kırmızı biber
- 50 gr Esmer şeker
- 500 gr Baby ıspanak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Biberiye
Teriyaki Soslu Dana Nasıl Yapılır?
- Etler madalyon şeklinde dilimlenir. İki saat önceden tuz karabiber zeytinyağı ve taze biberiye ile marine edilir.
- Marine işleminde zeytinyağı kullanılması oldukça önemlidir. Çünkü zeytinyağı etin hava almasını önleyerek eti yumuşatacaktır.
- Eğer bonfile kullanılmayacaksa elinizde daha sert et varsa, sert etleri yumuşatmak için et istenilen şekilde doğranır, mühürlenir ve haşlanmaya bırakılır.
- Böylece sert etler de kolayca yumuşayacaktır. Ancak bonfile zaten oldukça yumuşak olduğu için böyle bir işleme gerek kalmayacaktır.
- Etler marine edildikten sonra ayrı bir tavada teriyaki sos, soya sos ve esmer şeker ile bir sos yapılır.
- Sosa isteğe göre susam yağı, oyster sos da eklenebilir ve farklı baharatlarla tatlandırılabilir.
- Sos ağdalaşıncaya kadar çektirilerek pişirilir. Bonfileler istenilen pişme derecesine göre yüksek ateşte iki yüzü de pişirilir ve dilimlenir.
- Son aşamada ıspanaklar ve sos ve biberler ile birleştirilir. Ispanakların ölmemesine dikkat edilmelidir. Son bir kez daha ocakta sotelenir ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder