17 Mart 2021 Çarşamba

Un Kavurması (Bulamaç) Tarifi

 

Un Kavurması (Bulamaç) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kadar kavurma
  • 2 su bardağı un
  • 1 cay bardağı sıvıyağ 
  • Su

Un Kavurması (Bulamaç) Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağı tavaya alıp unu kavuruyoruz.
  • Unun rengi hafif değişince kavurmayı koyuyoruz. 2-3 dakika kadar birazda kavurmayla kavuruyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp, üzeri hafif batana kadar soğuk su ekleyip elimizle eziyoruz.
  • Ezdikten sonra tekrar üzeri batana kadar soğuk su ekleyip ocağa alıyoruz. 5 dakika kadar ocakta karıştırıyoruz.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder