Vişneli Brownie Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram bitter çikolata
- 125 gram tereyağı
- 2 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı çekirdeksiz vişne (ister donuk ister taze)
- İsteğe bağlı üzerine 60 gram bitter çikolata
Vişneli Brownie Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve bitter çikolataları küçük parçalara ayırarak benmari usulü eritiyoruz.
- İyice karıştırarak ılınmaya bırakıyoruz.
- Derin bir kaseye yumurtaları kırın ve şeker ekleyerek iyice çırpın.
- İçine çikolata ve tereyağı karışımını yavaşça ekleyerek karıştırın.
- Karışımın içine un ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın.
- Kare fırın kabına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
- Vişne parçalarınıda üstüne dizin.
- 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkan brownienizi oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder