27 Mart 2021 Cumartesi

Vişneli Brownie Tarifi

 

Vişneli Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram bitter çikolata
  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz vişne (ister donuk ister taze)
  • İsteğe bağlı üzerine 60 gram bitter çikolata 

    Vişneli Brownie Tarifi Yapılışı 

  • Tereyağı ve bitter çikolataları küçük parçalara ayırarak benmari usulü eritiyoruz.
  • İyice karıştırarak ılınmaya bırakıyoruz.
  • Derin bir kaseye yumurtaları kırın ve şeker ekleyerek iyice çırpın.
  • İçine çikolata ve tereyağı karışımını yavaşça ekleyerek karıştırın.
  • Karışımın içine un ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın.
  • Kare fırın kabına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
  • Vişne parçalarınıda üstüne dizin.
  • 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan brownienizi oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis edin.
  • Afiyet olsun❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder