Yeşil Sarı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı pirinç
- 300 gr ıspanak
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı safran
- 3 çorba kaşığı margarin
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Süsleme için:
Jülyen doğranmış 1 havuç
Yeşil Sarı Pilav Nasıl Yapılır?
- Ispanağı temizleyip bol suda yıkayın ve doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1.5 kaşık margarini tencerede eritin.
- Ispanak ve maydanozu ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiber serpin.
- Pirinci ayıklayıp yıkayın ve iki ayrı kaba paylaştırın. Birine tuz, diğerine safran ve tuz ekleyip karıştırın. Her ikisini de ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Beyaz pirinci süzüp ıspanaklı karışıma ilave edin. 1 kaşık peynir serpip harmanlayın. Safranlı pirinci süzüp kalan margarin, kalan kaşar peyniri ve 1 tutam tuzla karıştırın.
- Ispanaklı pirinci fırın kalıbına döküp safranlı pirinci üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip servis tabağına ters çevirin. Sote edilmiş havuçla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder