Yuvalama Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuş başı et
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- Üstüne çıkıcak kadar su
Yuvalama için;
- 1 su bardağı pirinç
- 130 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
Meyanesi için;
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
- 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt (yoksa normal yoğurtta olabilir)
Üzeri için;
- Kuru nane
- Tereyağ
- Az sıvı yağ
Yuvalama Çorbası Tarifi Yapılışı
- 1 gece önceden pirinçinizi yıkayın ve süzgeçte sabaha kadar bekletin.
- Etinizi yıkadıktan sonra üstüne çıkıcak kadar su ve tuzumuzu koyup pişirmeye bırakın.
- Üstünden çıkan köpüklerini bir kevgir ile alın.
- Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
- Etimiz pişerken yuvalama için malzemelerimizi hazırlayalım.
- Akşamdan beklettiğimiz pirinçleri robottan çekelim.
- Yoğurucağımız kaba kıyma, pirinç̧, karabiber ve tuzumuzu ekleyerek iyice yoğuralım.
- Avuç içimizi hafif yağlayarak bilye büyüklüğünde köfteler elde edelim.
- Unladığımız tepsiye köftelerimizi bırakalım.
- Yuvarladığımız köftelerimizi ve haşlanmış nohutumuzu pişmiş etin üzerine ekleyelim.
- En az 15-20 dk pişirelim.
- Köftelerimiz pişerken bir kasede meyanesi için yoğurt, yumurta, tuz ve karabiberi çırpalım.
- Çorbamızın suyundan yoğurduğumuza katarak karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız meyanemizi çorbamıza yavaş bir şekilde karıştırarak ekleyelim.
- 1 tavada nane, tereyağ ve az sıvı yağ ekleyerek kızdırıp çorbamızın üzerine gezdirelim.
- Sıcak servis edelim afiyet olsun ister çorba ister yemek niyetine tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder