21 Mart 2021 Pazar

Yuvalama Çorbası Tarifi

 

Yuvalama Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuş başı et
  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • Üstüne çıkıcak kadar su

Yuvalama için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 130 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Meyanesi için;

  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt (yoksa normal yoğurtta olabilir)

Üzeri için;

  • Kuru nane
  • Tereyağ
  • Az sıvı yağ

    Yuvalama Çorbası Tarifi Yapılışı

  • 1 gece önceden pirinçinizi yıkayın ve süzgeçte sabaha kadar bekletin.
  • Etinizi yıkadıktan sonra üstüne çıkıcak kadar su ve tuzumuzu koyup pişirmeye bırakın.
  • Üstünden çıkan köpüklerini bir kevgir ile alın.
  • Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  • Etimiz pişerken yuvalama için malzemelerimizi hazırlayalım.
  • Akşamdan beklettiğimiz pirinçleri robottan çekelim.
  • Yoğurucağımız kaba kıyma, pirinç̧, karabiber ve tuzumuzu ekleyerek iyice yoğuralım.
  • Avuç içimizi hafif yağlayarak bilye büyüklüğünde köfteler elde edelim.
  • Unladığımız tepsiye köftelerimizi bırakalım.
  • Yuvarladığımız köftelerimizi ve haşlanmış nohutumuzu pişmiş etin üzerine ekleyelim.
  • En az 15-20 dk pişirelim.
  • Köftelerimiz pişerken bir kasede meyanesi için yoğurt, yumurta, tuz ve karabiberi çırpalım.
  • Çorbamızın suyundan yoğurduğumuza katarak karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız meyanemizi çorbamıza yavaş bir şekilde karıştırarak ekleyelim.
  • 1 tavada nane, tereyağ ve az sıvı yağ ekleyerek kızdırıp çorbamızın üzerine gezdirelim.
  • Sıcak servis edelim afiyet olsun ister çorba ister yemek niyetine tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder