18 Nisan 2021 Pazar

10 Dakikada Hazır! Lalanga Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • Uygun bir çırpma kabı içerisine yumurtalarımızı alalım ve çırpma teli yardımı ile çırpalım.
  • Üzerine süt ve tuzu ilave ederek çırpmaya devam edelim. Unumuzu ekleyelim ve tekrar çırpalım.
  • Rendelediğimiz kaşar peynirini de ekleyelim ve spatula yardımı ile karıştıralım. Harcımızın kıvamının akışkan kek harcına benzer bir kıvamda olması gerekiyor.
  • Tavamızı ocağa alalım, içerisine sıvı yağ ekleyerek kızmasını bekleyelim.
  • Yağımız kızdıktan sonra harcımızdan 1’er yemek kaşığı alalım ve aralıklı olacak şekilde tavamıza dökelim.
  • Altları güzelce kızaran hamurlarımızı ters çevirelim ve diğer taraflarını da pişirelim.
  • İki tarafı de pişen lalangalarımızı servis tabağına alalım ve kalan hamurumuzu da aynı işlemi uygulayalım.
  • Hamurumuzun hepsini bu şekilde kızarttıktan sonra lalangalarımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder