Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Kızartmak İçin;
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Uygun bir çırpma kabı içerisine yumurtalarımızı alalım ve çırpma teli yardımı ile çırpalım.
- Üzerine süt ve tuzu ilave ederek çırpmaya devam edelim. Unumuzu ekleyelim ve tekrar çırpalım.
- Rendelediğimiz kaşar peynirini de ekleyelim ve spatula yardımı ile karıştıralım. Harcımızın kıvamının akışkan kek harcına benzer bir kıvamda olması gerekiyor.
- Tavamızı ocağa alalım, içerisine sıvı yağ ekleyerek kızmasını bekleyelim.
- Yağımız kızdıktan sonra harcımızdan 1’er yemek kaşığı alalım ve aralıklı olacak şekilde tavamıza dökelim.
- Altları güzelce kızaran hamurlarımızı ters çevirelim ve diğer taraflarını da pişirelim.
- İki tarafı de pişen lalangalarımızı servis tabağına alalım ve kalan hamurumuzu da aynı işlemi uygulayalım.
- Hamurumuzun hepsini bu şekilde kızarttıktan sonra lalangalarımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder