17 Nisan 2021 Cumartesi

Pamuk Gibi Pastane Açması Tarifi

 

Pamuk Gibi Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yumurta beyazı hamura sarısı hamurun üzerine
  • 5 su bardağı un

Arası için ;

  • 50 gram tereyağı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

    Pamuk Gibi Pastane Açması Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım.Güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyelim.
  • Hamurumuz oldukça yumuşak bir hamur olacaktır.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölün. Beze gibin yapın.
  • Bezlerin üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağ koyun.
  • Elinizle küçük servis tabağı kadar açın.
  • Rulo şeklinde sarıp kenara alın.
  • Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra rulo sarılı açmaları sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim.
  • Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
  • 15 -20 dk tepside beklettikten sonra yumurta sarısını sürelim.
  • Arzuya bağlı çörek otu ve susam eklenebilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altını üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Not=yumuşak olması için fırından çıkan açmaların üzerine nemli bir kağıt havluyu 5 dk örtelim. Yumuşacık olacaktır.

    Afiyet olsun🌸🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder