Pamuk Gibi Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk yemek kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya
- 1 yumurta beyazı hamura sarısı hamurun üzerine
- 5 su bardağı un
Arası için ;
- 50 gram tereyağı
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
Pamuk Gibi Pastane Açması Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım.Güzelce karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyelim.
- Hamurumuz oldukça yumuşak bir hamur olacaktır.
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölün. Beze gibin yapın.
- Bezlerin üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağ koyun.
- Elinizle küçük servis tabağı kadar açın.
- Rulo şeklinde sarıp kenara alın.
- Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra rulo sarılı açmaları sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim.
- Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
- 15 -20 dk tepside beklettikten sonra yumurta sarısını sürelim.
- Arzuya bağlı çörek otu ve susam eklenebilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altını üstü kızarana kadar pişirelim.
Not=yumuşak olması için fırından çıkan açmaların üzerine nemli bir kağıt havluyu 5 dk örtelim. Yumuşacık olacaktır.
Afiyet olsun🌸🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder