23 Nisan 2021 Cuma

10 Dakikada İrmikli Hira Tatlısı Tarifi

 

10 Dakikada İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 125 gram eritilmiş margarin yada tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Bulamak için

  • 3-4 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1-2 damla limon suyu
  • 1 portakal suyu (İsteğe bağlı ama çok güzel aroma veriyor)

    10 Dakikada İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbetimizi hazırlayalım.2 su bardağı şekerimizi bir kaba alalım.
  • Üstüne 2 su bardağı sıcak su koyalım püf noktası bu sıcak şu koyacaz. Çünkü tatlımızın önemli püf noktası şerbeti kaynatmıyoruz. Şerbetimiz bukadar 1 dkka da hazır yani🥰.
  • Hamurumuzda çok basit bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alalım spatula yada kaşıkla iyice karıştıralım.
  • Ardından 1-2 dkkada elimizle yoğuralım hamurumuz hazır ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Oldukça yumuşak olsun.
  • Ardından elimizle orta büyüklükte bezeler alarak elimizde yuvarlayalım ve bir kaba koyduğumuz irmiğe hamurumuzu bulayalım. Hertarafını boş yer kalmayacak şekilde bulayalım.
  • Yağladığımız tepsimize koyalım.
  • Önceden ısıttığımız alt üst 190° ayarlı fırında ortalama 30-35 dkka üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
  • Ben tatlılarımız fırında pişerken soğuyan şerbetimin içine 1 tane portakalımın suyunu sıktım gerçekten çok güzel koku ve tat veriyor ama sıktıkdan sonra bir süzgeçten geçirin portakalın içindeki pütürlü şeyler şerbetimize gitmesin.
  • Tatlımızı fırından çıkartalım ve ilk sıcağı çıkar çıkmaz kepçeyle hepsinin üzerine gelecek şekilde tek tek dökelim. Şerbetimizi.
  • Güzel çekebilmesi için şerbetini üzerine birşeyle kapatalım ki iyice güzelce çeksin şerbetimizi ve ortalama 1 saat böyle bekletelim açtığınızda şiştiklerini farkedeceksiniz. 🥰.
  • İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder