Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağ ( yoksa margarinde olur)
- 1 paket vanilya
Not ; kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Yapılışı
- Tencereye tereyağı alıp eritiyoruz.
- Eriyen yağa unu koyup un kokusu gidene kadar karıştırarak 2 dakika kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan una sütün birazını ilave edip topaklanmaması için ezerek karıştırıyoruz.
- Kalan sütü ve şekeri de ilave ederek kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayan tatlımıza vanilyayı ilave ediyoruz.
- Vanilya ile karıştırarak 1 dakika daha pişiriyoruz.
- Tatlımızı borcama dökeceksek borcamımızı soğuk su ile çalkalıyoruz.
- Su damlacıklı olan borcama tatlımızı döküyoruz.
- Üzerini düzleştirip oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan tatlımızın üzerini streçle kapatıp buz dolabına soğumaya bırakıyoruz.
- En az 3-4 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Ben servis yaparken dilimlemeyi tercih ettim. Kendinden daha büyük bir borcama ters çevirip dilimleyip istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder