18 Nisan 2021 Pazar

5 Dakikada Yapabileceğiniz Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağ ( yoksa margarinde olur)
  • 1 paket vanilya

Not ; kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

Yapılışı

  1. Tencereye tereyağı alıp eritiyoruz.
  2. Eriyen yağa unu koyup un kokusu gidene kadar karıştırarak 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulan una sütün birazını ilave edip topaklanmaması için ezerek karıştırıyoruz.
  4. Kalan sütü ve şekeri de ilave ederek kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  5. Kaynayan tatlımıza vanilyayı ilave ediyoruz.
  6. Vanilya ile karıştırarak 1 dakika daha pişiriyoruz.
  7. Tatlımızı borcama dökeceksek borcamımızı soğuk su ile çalkalıyoruz.
  8. Su damlacıklı olan borcama tatlımızı döküyoruz.
  9. Üzerini düzleştirip oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  10. Soğuyan tatlımızın üzerini streçle kapatıp buz dolabına soğumaya bırakıyoruz.
  11. En az 3-4 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  12. Ben servis yaparken dilimlemeyi tercih ettim. Kendinden daha büyük bir borcama ters çevirip dilimleyip istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder